Kurs

Skap begeistring!
Det er mange kloke hoder der ute som har stor kompetanse i sine respektive fag. Men ikke alle vet hvordan de skal formidle denne kunnskapen videre til andre. Vi har lang erfaring fra undervisningssektoren og har forelest i tusenvis av timer til en bred målgruppe. I dag tilbyr vi i hovedsak kursing i foto- og film, bildebehandling med Adobe Photoshop, Adobe Lightroom samt redigering med Adobe Premiere Pro.

Dette er også en glimrende måte å bygge gode relasjoner mellom kollegaer på. Og vi tar gjerne turen til bedriften og holder kurs om du skulle ønske det.

Vi kjennetegnes av inspirerende undervisning, god kommunikasjon, humoristiske vinklinger og gjennom å gjøre det vanskelige enkelt. For det handler i stor grad om å skape forståelse fra det utgangspunktet de ulike deltakerne befinner seg på. Og DET er vi gode på!

 

 

Kurs Skretsj AS
Å tegne med lys I:

Dette er det mest grunnleggende av alle kursene vi kjører. Her starter vi helt fra skretsj med grunnleggende kamerateknikk, enkel komposisjon og innlasting av bilder på en datamaskin. 

Vi lærer hva en digital bildefil er og går igjennom hele prosessen fra vi trykker på knappen til bildet er lagret på minnebrikken. 

Vi skal berøre ulike perspektiver samt de mest grunnleggende komposisjonsprinsippene som vil gjøre bildene dine mer interessante for de som betrakter dem – og for deg selv.

Vi skal også se litt på hvordan vi enkelt kan laste bildene inn på en datamaskin, organisere dem og utføre enkel retusjering. 

På dette kurset anbefaler vi deg å ta med speilreflekskamera. Men om du ikke har dette og innehar et systemkamera, fungerer dette like godt. Husk da å ta med manualen til kameraet. 

Kurset går over 2 dager når vi kjører helg og to ettermiddager/kvelder dersom vi kjører det i uka. Til sammen 8 timer. Du får servert kaffe/te og forfriskninger underveis i tillegg til et solid måltid begge dagene. Kom sulten!

KURSAVGIFT:
1995,- kroner.
Inkluderer kompendium, mat og drikke begge dagene.

Å TEGNE MED LYS II:

Her bygger vi videre på det vi lærte første kurs. Vi går dypere inn i ulike komposisjonsteknikker og lærer om linjer, diagonaler og andre perspektiver. Vi får også en introduksjon til bruk av lys og lærer enkel lyssetting for portrett. Vi skal lære om eksponeringstrinn, eksponeringskompensasjon og eksponeringsverdi.

På dette kurset skal vi lære å fotografere med filer i rå-format og hvordan vi enkelt kan behandle råfilene før vi konverterer dem til “brukendes” bildefiler. På dette kurset får deltakerne en del praksis med veiledning underveis. Etter kurset skal man kunne bruke avanserte funksjoner i et fotoapparat og kunne ta bildene inn på en datamaskin og utføre enkel retusjering.

Kurset går over 2 dager når vi kjører helg og to ettermiddager/kvelder dersom vi kjører det i uka.

Du får servert kaffe/te og forfriskninger underveis i tillegg til et solid måltid begge dagene. Kom sulten!

KURSAVGIFT:
2195,- kroner.
Inkluderer kompendium, mat og drikke begge dagene.

Å TEGNE MED LYS III:

På dette kurset tar vi sikte på å gjøre deg til en seriøs amatør-fotograf. Dette er kurset for deg som føler at du mestrer de grunnleggende teknikkene for fotografering og som ønsker å bli mer avansert i det du gjør. Vi kjører en kjapp repetisjon fra de andre kursene første timen av kurset for å friske opp hukommelsen din litt. Etter dette bretter vi opp armene og begynner på mer avanserte fototeknikker. Vi fokuserer på ulike lukker- og blenderteknikker for å kunne “tegne med lyset” slik vi ønsker det. 

Vi skal bruke lys både ute og inne i studio samt lære oss å måle lys for å tilpasse det til ulike situasjoner. Vi skal lære å få frem ulike effekter ved bruk av blitslys for å skape stemning i bildene våre.

Vi skal innom visuell fortellerteknikk og komposisjon for portrettfotografering. Etter dette kurset skal du kunne gjøre avanserte teknikker med kameraet ditt samt kunne lyssette et motiv før fotografering. Vi snakker om lystemperatur, hvitbalanse, refleksjoner og mye mer.

Dette er et krevende kurs, og vi anbefaler på det sterkeste at du har gjennomført de to andre før du tar til på dette – ellers vil du bli hengende et stykke bak de andre og miste verdifull læring.

Kurset går over 2 fulle dager når vi kjører helg og to ettermiddager/kvelder dersom vi kjører det i uka.

Du får servert kaffe/te og forfriskninger underveis i tillegg til et solid måltid begge dagene. Kom sulten!

KURSAVGIFT: 1395,- kroner. Inkluderer kompendium, mat og drikke begge dagene.

Kontakt oss

Bruk skjemaet for å kontakte oss dersom du ønsker en prat om kurs, noen av våre andre tjenester, eller bare ta en kopp kaffe.

Til toppen